Reisupdate.nl

Autoverzekering

Zo ga je zo goed mogelijk de weg op met een goede autoverzekering

 

Er zijn veel verschillende autoverzekeringen en het is logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Buiten dat zijn er naast veel autoverzekeringen ook weer heel veel keuzes die je kunt maken met de opties die je kunt kiezen. Wat vind jij het meest belangrijke aan een verzekering? Ga je vaak naar het buitenland? Rijd je kleine afstanden? Neem het mee in je keuze!

Allrisk, WA beperkt of WA?

 

Je kunt bij autoverzekeringen vaak kiezen of je je auto allrisk wilt verzekeren, WA beperkt casco of alleen de WA verzekering af wilt sluiten. Allrisk kies je normaal gesproken bij een nieuwe(re) auto en de standaard WA verzekering (die verplicht is) kies je vaak bij oude(re) auto's. Een WA beperkt casco is een tussen optie. Een WA verzekering is dus verplicht en die kun je ook aanvullen met verschillende opties.

Inzittendenverzekering, brand en glasschade

 

De opties die je vaak kunt kiezen bij het afsluiten van een autoverzekering zijn bijvoorbeeld of je een inzittendenverzekering wilt, of je je wilt verzekering tegen brand- en stormschade of zelfs dat glasschade vergoedt wordt. Bij elke verzekeraar gelden weer andere regels, prijzen en eigen risico's. Bedenk dus goed wat je raadzaam vindt en of het het geld waard is. Het is zonde om teveel te betalen. Hoewel een inzittendenverzekering wel aan te raden is.

Online een vergelijking maken van autoverzekeringen

 

Online kan je gemakkelijk je autoverzekering vergelijken. Het is mogelijk aan te vinken wat je in je verzekering wilt hebben naast de verplichte WA verzekering en krijg direct een overzicht bij welke aanbieder je wat moet gaan betalen per maand. Kijk voor alle aanbieders eens op Autoverzekering.nl - autoverzekeraars. Als je een aanbieder hebt gekozen waarbij je de verzekering wilt afsluiten kun je dat vaak ook direct online doen. Er worden wat vragen gesteld en je hoort of direct of na een paar dagen of je geaccepteerd bent. Het is soms mogelijk om je premie bijvoorbeeld per kwartaal te betalen zodat je korting krijgt.