Reisupdate.nl

BLOG

Beleef de ultieme vakantie op Bali

Je kijkt er maanden naar uit, maar ineens, voordat je het echt doorhebt, is het ook al zover en zit je in een vliegtuig naar het wonderschone eiland Bali in Indonesië. Voor vertrek is het belangrijk om te plannen wat je precies allemaal wilt gaan doen op Bali. Het eiland is mooi en je verblijf waarschijnlijk veel te kort om het allemaal te kunnen bezoeken. Een goede voorbereiding geeft je rust en zal de reis en het verblijf een stuk aangenamer maken. Plannen is aan te raden wanneer je naar Bali reist, zeker als je gebruik wilt maken van lokale gidsen in het hoogseizoen.

 

Rondtrekken of luxe vakantie in een resort

Voor backpackers is Bali een populaire bestemming. De inwoners van Bali zijn gastvrij, het eiland kent veel bezienswaardigheden en de kosten zijn in vergelijking met westerse bestemmingen erg laag. Op Bali zul je steeds meer backpackers vanuit de hele wereld tegenkomen die vaak samen genieten van hun goedkope en indrukwekkende reis. Niet alleen hostels, waar backpackers veelal overnachten, vind je op Bali maar ook diverse vijf sterren resorts zijn er aanwezig. Deze reusachtige hotels zijn gebouwd voor de luxe reiziger en zijn van alle gemakken voorzien. De resorts bevinden zich tevens aan de mooiste stranden van Bali. Voor veel reizigers is de combinatie van rondtrekken en luxe de beste keuze. Zo geniet je van al het moois wat Bali te bieden heeft en pak je de rust wanneer jij dit wilt. Voor vertrek bepalen hoe je Bali precies wilt gaan verkennen is wel belangrijk. Je moet namelijk wel rekening houden met jouw bagage. Ga je te voet alle plekjes verkennen, dan is een backpack aan te raden. Laat je jouw bagage in het hotel of resort, dan kun je het beste een gewone koffer kopen voor je reis naar Bali.

 

Kuta en Sanur overslaan

Kuta en Sanur zijn populaire bestemmingen binnen Bali en worden ook veel aangeboden door de bekende pakketreis aanbieders. Voor jongeren uit Australië is het zelfs nummer 1 bestemming. Beide plaatsen worden dan ook overspoelt met jongeren die er komen om te feesten. Wanneer je hier niet van houdt is het verstandig om deze plaatsen over te slaan. Gelukkig heeft Bali meerdere mooie plaatsen, zoals Ubud of Nusa Dua. De andere plekken binnen Bali doen zeker niet onder aan Kuta en Sanur, maar zijn veel minder toeristisch.

gallery/kofferkopen-bali