Reisupdate.nl

De Ardennen is de beste bestemming voor tieners

Een kampeervakantie is voor velen iets om naar uit te kijken en een hoogtepunt van het jaar. Veel mensen hebben bij het kamperen fijne herinneringen aan jongerenvakanties en schoolkampen van vroeger. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de groep jongeren en dan met name tieners vaak ontzettend gek zijn op kamperen. 

 

De Belgische Ardennen lenen zich uitstekend voor deze doelgroep en er zijn in dit verrassende gebied dan ook tal van tienercampings te vinden waar vele jongeren de tijd van hun leven beleven. De diversiteit en vele mogelijke activiteiten die hier te ondernemen zijn spelen een belangrijke rol in de aantrekkingskracht van deze omgeving op jongeren.

Tip: Tienercamping Ardennen | Jongerencamping Ardennen | Jeugd Camping

 

De vele activiteiten in het gebied zorgen voor een aantrekkingskracht op jongeren

Tieners willen graag bezig zijn en activiteiten ondernemen en in de Ardennen ben je dan ook op de juiste plek. Het gebied is heuvelachtig en er zijn diverse rivieren die tussen de heuvels door meanderen. Dit landschap biedt volop mogelijkheden voor diverse buitensporten. Er zijn diverse survival tochten te vinden in het gebied en ook zijn er tal van mogelijkheden om te kanoën, mountainbiken, te klimmen en te abseilen. 

 

Je hoeft je in de Ardennen dan ook nooit te vervelen. Het weer in de Ardennen is bijna het hele jaar door goed genoeg om te kamperen met uitzondering van de wintermaanden. Ook in de zomer is het nog goed vertoeven en kun je bijvoorbeeld in de rivier de Ourthe heerlijk afkoelen na een dag vol activiteiten.

 

Tienercampings zijn volledig ingericht op de jongere doelgroepen

In de Ardennen vind je diverse tienercampings die gespecialiseerd zijn op deze doelgroep. Zowel voor jongeren die voor het eerst zelf op vakantie gaan, als ook voor grotere groepen schoolkampen en werkweken, vind je hier diverse accommodaties en campings. Ook vind je in het gebied diverse kampeerboerderijen en groepsaccommodaties, ideaal voor het beste schoolkamp. De tienercampings in het gebied hebben vaak vele mogelijkheden met betrekking tot vele activiteiten en vaak vertrekken deze al vanaf de camping zelf. 

 

Ook met het oog op de faciliteiten zijn deze campings volledig ingericht op jongeren en vind je hier bijvoorbeeld een aula of kantine waar gezamenlijk gegeten kan worden met kookfaciliteiten voor groepen. Daarnaast zijn er vaak ook kampvuurplekken waar je ’s avonds gezellig samen kan komen en je eigengemaakte broodjes aan een stok boven het vuur kan klaarmaken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

gallery/sam-marx-qbecinpl-cu-unsplash