Reisupdate.nl

Een rondreis door Indonesië: wie wil dat nou niet?

De natuur. Geen enkel mens is er vies van. Toch heeft de één er meer mee als de ander. Ben jij nou zo’n fanatiekeling die een lange wandeling niet uit de weg gaat en maar al te graag wilde dieren zou willen spotten? Dan is Indonesië een prachtige vakantie bestemming! Excursies naar de prachtige rijstvelden en het spotten van wilde orang-oetangs en/of dolfijnen, net wat voor jou!

Naast deze leuke activiteiten kent Indonesië verscheidene witte stranden waar je lekker tot rust kunt komen of kunt gaan snorkelen en/of duiken om diverse vissoorten tegen te komen. Ook de cultuur in Indonesië is weerzinwekkend. Zo zijn er nog diverse traditionele dorpjes te vinden waar de cultuur eraf spat. Bovendien zijn de diverse tempels die Indonesië te bieden heeft ook zeker de moeite waard. Tijdens een rondreis Indonesië kun je optimaal genieten van zowel de natuur als de cultuur die het land te bieden heeft.

De natuurtocht van je leven
Indonesië heeft door zijn diverse eilanden zoveel te bieden en het is bijna onmogelijk om alles in een trip te doen. Om tijdens je trip er toch zoveel mogelijk natuur tot je te kunnen nemen, zijn er een paar dingen die je sowieso gedaan moet hebben:

Een trekking door rijstvelden
Het mooiste is om dit te doen met een lokale gids, deze kan je veel vertellen over de rijstvelden en is daarnaast het meest duurzame om te doen.

Een snorkel/duiktocht
Dit kan op verscheidene locaties, één van de mooiste plekken is het Menjangan eiland waar je een o.a. een scheepswrak kunt bekijken.

Een dierendag
In Indonesië kun je bijvoorbeeld een jungle trekking doen, waarbij je wilde orang-oetangs kunt spotten. Daarnaast is een dolfijnen boottocht razend populair.
 

Cultuur snuiven tot de max
Tijdens je rondreis Indonesië mag een beetje cultuur natuurlijk niet uit blijven. Om jou reis onvergetelijk te maken zijn er een paar dingen die je echt moet doen:

Traditionele dorpjes bezoeken
Tijdens deze bezoeken kun je extra bijzonder maken door bijvoorbeeld een overnachting en/of diner bij een lokaal gezin hier te boeken. Je krijgt zo een echt traditioneel gerecht en hebt een inkijkje in het leven van deze mensen.

Excursies naar diverse steden.
Steden die hierbij echt uitblinken zijn Ubud, Pemuteran en Yogyakarta. Tijdens je bezoek, kun je diverse excursies doen waarbij je prachtige tempels, paleizen en dergelijke tot je kunt nemen.

Andere uitblinkers om jou cultuurtocht onvergetelijk te maken zijn de Hindoetempel Prambanan en de Borobudur. De Borobudur is wellicht de bekendste tempel van Indonesië en is omringd door rijstvelden en bossen. Zowel Prambanan als de Borobudur zijn gelegen in Java.

Al met al, genoeg te doen dus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

gallery/ind