Reisupdate.nl

Oman: maakt een sprookje tot werkelijkheid

Oman, is een bestemming in Azië en ligt in het oosten van het Arabisch schiereiland. Met een bezoek aan Oman is het alsof je midden in een Arabisch sprookje terecht bent gekomen. Ontdek de eeuwenoude tradities door onder andere te overnachten bij de Bedoeïenen. Ervaar het moderne comfort en de unieke landschappen tijdens een vakantie in Oman. Ga op avontuur in de woestijn dat omgeven is door indrukwekkende bergen. Het leuke aan Oman is dat het nog niet is ontdekt door de toeristenmassa, waardoor je er nog een oase van rust vindt. Behalve woestijnen, vind je er ook prachtige witte strandzanden, gezellige bazaars en indrukwekkende dorpjes en stadjes. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles. In dit artikel lees je een aantal highlights die je zeker niet mag missen wanneer je in Oman bent! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kleinste hoofdstad ter wereld
Muscat is de kleinste hoofdstad ter wereld en telt maar 540.000 inwoners. Tijdens een bezoek aan deze witte hoofdstad mag een bezoek aan de Sultan Qaboos-moskee zeker niet ontbreken. Deze moskee is vernoemd naar het huidige staatshoofd en is de grootste van het land. In de moskee kun je het op een na grootste handgeweven tapijt ter wereld bewonderen. Het tapijt bestaat uit maar liefst 1,7 miljard knopen en weegt meer dan twintig ton. Muscat is tevens het hoofdkwartier van de regering van Oman. Aan de baai van de stad kun je de officiële woning van de sultan bewonderen, het Al Alam-paleis. Verder vind je er een aantal parken zoals het Riyam Park, Kalbou Park, Al Naseem Public Park en het Qurum Natural Park. Ook heeft Muscat een aantal interessante museums te bieden, zoals het Museum of Omani Heritage en het Muscat Gate Museum.

Tropische Wadi’s
Tijdens een vakantie naar Oman mag een bezoek aan een van de vele wadi’s zeker niet ontbreken. Een wadi is een door erosie uitgesleten kloof waar je niet alleen stromend helderblauw water vindt, maar ook een prachtige groene oase met exotische planten en kleurrijke vogels. En dat allemaal midden in een drooggebied. De Omani’s zoeken de wadi’s regelmatig op om verkoeling te zoeken. Je kunt er heerlijk wandelen, zwemmen of picknicken. Wadi Shab is de populairste en ligt op nog geen twee uur rijden van Muscat.

De Grand Canyon van Oman
In het noordwesten ligt de hoogste berg van Oman, de Jebel Shams van maar liefst 3900 meter hoog. De Jebel Shams wordt ook wel de berg van de zon genoemd en geeft uitzicht over spectaculaire dieptes. Soms kijk je vanaf een plateau uit over kloven van maar liefst 1000 tot 2000 meter diep. Het zal je dan ook niets verbazen dit ook wel de Grand Canyon van het Midden Oosten wordt genoemd. Er zijn hier ook verschillende mogelijkheden om te hiken, zowel voor de ervaren als minder ervaren wandelaars. Op de bergtop van de Jebel Shams kun je gratis kamperen, waardoor je kunt genieten van een zonsopgang of -ondergang in een spectaculaire omgeving.

De beste reistijd
Bij het boeken van een vakantie naar Oman is het verstandig om rekening te houden met de beste reistijd. De beste reistijd in dit geval is van oktober tot en met april. Gedurende deze maanden ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 35 graden en bovendien is de luchtvochtigheid niet al te hoog. In de avond koelt de temperatuur af, met name in de woestijn.

gallery/oman