Reisupdate.nl

BLOG

Een stedentrip naar Istanbul!

Istanbul is met recht een wereldstad te noemen en je vindt hier enorme diversiteit aan culturen en architectuur. Je hebt hier nog echt de traditionele culturen uit de oudheid, maar de stad is inmiddels ook enorm ontwikkeld en modern! Je vindt hier de mooie traditionele moskeeën, maar ook moderne architectuur! Voor ons is een Istanbul vakantie dan ook de perfecte trip om eens te doen!

 

Istanbul is populair

Istanbul wint de laatste tijd enorm aan populariteit. Het groeiende aantal toeristen in de stad is mede te danken aan de relatief grote invloeden van de westerse wereld. Veel toeristen vinden dit blijkbaar toch fijn. Als toerist waan je je echt in een andere wereld, maar je kan je nog steeds identificeren met restaurants en andere bedrijven.

 

Naast het feit dat de westerse invloeden zeker meespelen, is het ook gewoon een prachtige stad met mooie en lieve mensen. Je vindt overal in de stad prachtige gebouwen uit de oudheid. Grote moskeeën zijn overal te zien en dit is toch erg indrukwekkend als je ervoor staat.

 

Lokale bevolking is erg behulpzaam

De lokale bevolking in Istanbul doet er alles aan om het jou naar de zin te maken! Weet jij de weg even niet? Vraag het gerust aan een omstander en ze helpen je met alle liefde de juiste weg weer op. Wellicht wordt je nog uitgenodigd voor een kopje thee en wat lekkers!

 

Heerlijk eten

Overal waar je kijkt zie je wel eten. Of het nou noten zijn als snack of heerlijke gerechten van de lokale restaurantjes, er is enorm veel keuze! Tim van deze vakantie blog raadt aan om eens bij een lokaal restaurantje te eten en je te laten verrassen van al het lekkers wat je voorgeschoteld krijgt! Vergeet de Turkse doner kebab en doe je tegoed aan al het lekkers dat Istanbul te bieden heeft!

gallery/pexels-photo-59519