Reisupdate.nl

Wat zijn de beste landen voor een Safari vakantie?

Er zijn heel veel fantastische safarilanden. Maar wat zijn de beste safari bestemmingen in Afrika  en wat zijn de onderlinge verschillen? Wij zetten drie prachtige safari landen voor je op een rijtje om ideeën op te doen voor je volgende safari vakantie.

 

Tanzania

 

Een safari in Tanzania staat garant voor een fantastische safari met een 4x4 auto en gids. Tanzania heeft prachtige lodges en tentenkampen om tijdens je reis te verblijven. Ultieme safari bestemmingen in Tanzania zijn de Serengeti en Ngorogoro krater. De beste reistijd voor Tanzania is direct na de lange regenperiode van juni tot oktober. Dit is over het algemeen een droge en koele periode. Tanzania is een van de duurdere bestemmingen in Afrika omdat de safari reizen hier vrij exclusief zijn.

Een extra voordeel bij het kiezen van een safari in Tanzania is dat het goed te combineren is met exotische stranden. Vlieg na de safari naar Zanzibar om je reis af te sluiten aan het strand.

 

Namibië

 

Een safari in Namibië betekent een avontuurlijke reis door prachtige natuur met grote contrasten. De beste reisbestemming voor een safari in Namibië is Etosha National park. Namibië heeft veel prachtige natuur: de rode zandduinen van Sossusvlei, Fish River Canyon en de Kalahari woestijn. Rondreizen door Namibië kan met een eigen 4x4 huurauto of camper. Omdat je zelfstandig door Namibië kan reizen is een safari vakantie naar Namibië vaak wat goedkoper dan een safari vakantie naar Tanzania. De beste tijd om door Namibië te reizen is in de koelere periode van mei tot oktober.

 

Kenia

 

Een safari reis door Kenia is een afwisselende en unieke reis. Kenia heeft veel wilde dieren en is daarom een populaire bestemming voor safari's. Kenia heeft geweldige wildparken: Masai Mara, Samburu, Mount Kenya en Tsavo. Ook de prachtige meren Lake Nakuru en Lake Naivasha zijn absoluut de moeite waard. Zelfstandig reizen is vrijwel niet mogelijk, de safari doe je met een gids of chauffeur. Kenia heeft het hele jaar door een tropisch klimaat. In het droge seizoen van juni tot november zijn er veel wilde dieren te zien omdat deze dan naar de waterplaatsen trekken.

 

Vele andere opties

 

Hierboven beschreven we enkele prachtige landen om op safari te gaan. Natuurlijk zijn er tal van andere bestemmingen zoals Zuid Afrika of het Mole National Park in Ghana waar genoeg te zien is voor Safari liefhebbers.