Reisupdate.nl

BLOG

Costa Rica, een paradijs op aarde

 

Costa Rica is voor de meeste Europeanen nog een onontdekt pareltje. Het land komt niet gelijk in de meeste vakantiegangers op als ze op zoek zijn naar hun volgende vakantieplekje. Toch heeft Costa Rica zo veel te bieden! Van groene natuur, zee en lekker eten tot vriendelijke bevolking. Let wel even op dat je reisverzekering op werelddekking staat en je bent ready to go!

 

San Jose

Vrijwel elke trip naar Costa Rica zal beginnen in San Jose, hier gaan namelijk de meeste vluchten naar toe. San Jose is goed om even te acclimatiseren. Je raakt al snel gewend aan de doorgaans lekkere temperaturen en alles is gemakkelijk te bereiken in de stad. Toch wordt er aangeraden om na 1 of 2 dagen verder te reizen.

 

Santa Teresa

Binnen een paar uur met de bus of taxi ben je in Santa Teresa aangekomen. Een heerlijk dorpje met mooie, eindeloze stranden. Er is één grote straat waar je alle winkels en heerlijke restaurantjes kunt vinden. Het is er nog niet super toeristisch maar qua supermarkten en restaurants is er genoeg keuze en zien ze er modern uit. Altijd al willen leren hoe je moet surfen? Dan is dit de perfecte spot, neem een paar lessen en je zult binnen een paar dagen al kunnen staan op je board.

 

Monteverde

Op naar de bergen en groene natuur! Hier kun je mooie wandeltochten maken en allerlei dieren spotten. Maar ook voor de avontuurlijke mensen is hier genoeg te doen, zo kun je bijvoorbeeld gaan ziplinen.

 

Puerto Viejo

De reis gaat verder naar de andere kant van Costa Rica, de Caribische kust. Hier kun je reggea verwachten en een hele relaxte sfeer, alles is hier Pura Vida. Er zijn een aantal leuke restaurantjes te vinden en je kunt gaan strand-hoppen langs de kust. Huur een comfortabele fiets, pak je rugtas en ga er op uit.

 

Dit zijn slechts enkele aanraders in Costa Rica, het land heeft nog zoveel meer te bieden. Zoals vulkanen, national parks en vriendelijke mensen! Mocht je nou van plan zijn meerdere landen aan te doen of voor langere tijd te gaan reizen, zorg er dan voor dat je een doorlopende reisverzekering afsluit. Zo hoef jij je nergens zorgen over te maken en kun je volop genieten van het echte Pura Vida.

gallery/backlit-beach-costa-de-caparica-1751130