Reisupdate.nl

Landen

Surfen in Australië 

Ben jij helemaal gek van hoge golven en lijkt het jou geweldig om een paar weken als surfdude of girl door het leven te gaan? Dan is Australië the place to be voor jou! Perfecte surfspots in Australië zijn Woolgoolga, Byron Bay, Gold Coast, Brisbane en in de grootste en oudste stad Sydney. Er zijn ontelbaar veel surfcamps in het land waar je terecht kunt voor één les of een intensieve surfweek. Omdat de beste plaatsen om te surfen allemaal aan de noordkust van Australië liggen, is het ideaal om deze stranden te combineren in één surfvakantie. Om je helemaal vrij te voelen tijdens je vakantie én om je surfboard handig te vervoeren, kun je het beste een camper huren in Australië. Rij naar een verlaten strand, haal je surfplank te voorschijn en laat je meenemen door de Australische golven. Het grootste deel van de Aussies leeft aan de kust, waardoor je een echte surfvibe zult ervaren. Na een intensieve dag surfen, kruip je 's nachts lekker onder de wol in je eigen, mobiele huisje, heerlijk toch?!

gallery/cairo-1051380_640
gallery/boot-1185674_640

Ontdek Thailand

Thailand wordt steeds populairder als vakantieland. Een paar redenen hiervoor zijn de mooie cultuur, het heerlijke eten, het zonnige klimaat en het feit dat een vlucht naar Bangkok steeds goedkoper wordt. Doordat Thailand veel variatie biedt, kun je je vakantie lekker afwisselend maken. Start bijvoorbeeld in het drukke Bangkok en bezoek hier the Grand Palace en de belangrijkste Boeddhistische tempel van Thailand: Wat Phra Kaew. Neem vervolgens de nachttrein naar Chiang Mai, huur een scooter en bezichtig de hoger gelegen Wat Phrathat Doi Suthep. Geniet hier van een prachtig uitzicht over de stad en bezoek 's avonds de nightmarket voor leuke souvenirs. Wil je leven als een echte hippie? Dan is Pai een geweldig dorpje om te bezoeken. Overdag kun je hier genieten van de mooie natuur zoals de Pai Canyon en 's avonds slenter je rond door de sfeervolle straatjes op zoek naar snuisterijen en smakelijke hapjes. Mocht je tot rust willen komen na je avontuur in Noord-Thailand, vlieg dan vanuit Chiang Mai of Chiang Rai naar één van de idyllische eilanden in het zuiden. 

Magisch Egypte

Voor het combineren van een prachtige strandvakantie met historische architectuur en kust moet je in Egypte zijn. Egypte heeft veel historische bezienswaardigheden zoals de eeuwenoude pyramides, zonnetempels en paleizen. De Egyptenaren hechtten veel waarde aan religie en het leven na de dood, hierdoor zijn veel graven en religieuze bouwwerken bewaard gebleven. In deze bouwwerken zijn tot op de dag van vandaag mummies, farao's en sfinxen te bezichtigen. Laat je als liefhebber van geschiedenis en oude cultuur betoveren door de magie van Egypte! Verder kan deze culturele vakantie perfect gecombineerd worden met de mooie badplaatsen langs de Rode Zee. Leef je uit met watersporten of maak een mooie duik in de indrukwekkende onderzeewereld. Ook is het strand uitermate geschikt voor zonliefhebbers die even willen bijkomen van de culturele tochtjes en de drukke stad Caïro